Neem je hond mee naar je werk – dag

Recruitmentopleiding.nlNieuws Leave a Comment

Het is vandaag ‘Neem je hond mee naar je werk’ dag en daarom vonden we het tijd voor een berichtje.

We beginnen met de positieve kanten van dit initiatief: Een van de belangrijkste positieve effecten van huisdieren op het werk is stressvermindering. Onderzoek heeft aangetoond dat interactie met huisdieren kan leiden tot vermindering van stresshormonen zoals cortisol en verhoging van feel-good hormonen zoals oxytocine. Dit kan resulteren in verhoogde productiviteit en werktevredenheid. En dat willen we natuurlijk allemaal ervaren op de werkvloer!

Bovendien kan het hebben van huisdieren op het werk de werksfeer verbeteren en sociale interacties bevorderen. Huisdieren kunnen mensen samenbrengen en een gemeenschappelijk gespreksonderwerp bieden.

Maar het heeft ook nadelen, bijvoorbeeld als mensen helemaal niet houden van honden of er allergisch voor zijn. Nu zal je wel denken, wat heeft dit nu met recruitment te maken?

Nou, opzicht niks, behalve dan dat wij het heel gezellig vinden als jij je hond mee neemt naar een van onze trainingen of naar een coachingsgesprek.

Nee grapje, huisdieren en andere hobby’s is voor ons een belangrijk onderwerp in het kennismakingsgesprek. Het geeft namelijk de kandidaat een ontspannen gevoel om even over iets te praten waar ze veel over weten en het geeft jou als recruiter ook veel inzicht in de interesses van de kandidaat. Let hierbij vooral op de non-verbale communicatie en of je het enthousiasme en de interesse ook verder in het gesprek over de functie en de organisatie terug ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *