Waarom elke recruiter loopbaanadviesvaardigheden nodig heeft

Recruitmentopleiding.nlNieuws Leave a Comment

De wereld van recruitment is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Niet zo lang geleden was het de norm om een kandidaat te vragen waarom hij of zij geschikt was voor een baan. Nu is de tafel omgedraaid: recruiters moeten zichzelf en hun bedrijven verkopen aan potentiële kandidaten. Deze verschuiving markeert een belangrijke trend – de behoefte aan recruiters om meer te worden dan slechts bemiddelaars.

De Evolutie van Recruitment

Waarom deze verandering? Simpel gezegd: de arbeidsmarkt is gekanteld. Met de opkomst van platforms zoals LinkedIn en diverse jobboards, hebben kandidaten nu meer toegang tot vacatures dan ooit tevoren. Hierdoor hebben ze niet alleen meer keuze, maar ook meer invloed. Ze kunnen zich beter oriënteren op wat ze echt willen en wat bedrijven hen kunnen bieden.

Als gevolg hiervan hebben recruiters een nieuwe vaardighedenset nodig, één die verder gaat dan het traditionele screenen en matchen van CV’s. Ze moeten nu de kunst van het loopbaanadvies beheersen.

De Rol van Loopbaanadvies in Recruitment

Loopbaanadvies gaat niet alleen over het helpen van kandidaten bij het vinden van een nieuwe baan. Het gaat om het begeleiden van een persoon door hun gehele carrièrepad, hen helpen hun ware passies, motivaties en ambities te identificeren. Het gaat erom te luisteren, te adviseren en te begeleiden, en dit is precies wat moderne kandidaten van recruiters verwachten.

Stel je een scenario voor waarin een kandidaat niet zeker weet welke richting hij op wil in zijn carrière. In plaats van hen te pushen naar de eerste beschikbare baan, kan een recruiter met loopbaanadviesvaardigheden de kandidaat door het proces begeleiden, hen helpen hun eigen drijfveren te begrijpen en een rol te vinden die echt bij hen past. Het effect: een duurzame match tussen kandidaat en baan.

Training: Loopbaanadvies Vaardigheden voor Recruiters

Met het oog op deze nieuwe recruitmentrealiteit, presenteren we een speciale training op 6 oktober 2023. Deze training is ontworpen om recruiters, HR-medewerkers en managers uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor effectief loopbaanadvies.

Enkele hoogtepunten van deze training zijn:

  • Inzicht in de psychologie van carrièredoelen
  • Het begrijpen en interpreteren van motivatie en drijfveren
  • De invloed van persoonlijkheid op carrièrekeuzes
  • Praktische oefening in motiverende gespreksvoering, actief luisteren en feedback geven

Bij het bijwonen van deze training, zul je niet alleen jezelf uitrusten met deze cruciale vaardigheden, maar je zult ook je waarde en impact als recruiter aanzienlijk vergroten.

In de moderne arbeidsmarkt kunnen recruiters zich niet langer beperken tot traditionele tactieken. Om echt een verschil te maken en waardevolle relaties met kandidaten op te bouwen, is het essentieel om te investeren in loopbaanadviesvaardigheden. Ben je klaar voor de uitdaging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *