nieuws

Remote Recruitment: De voor- en nadelen

Recruitmentopleiding.nlNieuws Leave a Comment

In tijden van Corona worden we allemaal uitgedaagd tot Remote Recruitment … oftewel: locatie onafhankelijk recruitment. Voor ons is dit niets nieuws, want de afgelopen jaren hebben wij diverse Remote Recruiters of Virtueel Recruiters opgeleid! Dus bevalt dat online werven je wel? En ben jij benieuwd of het een carrière optie is voor je? Wij hebben de belangrijkste voors en tegens voor je app een rij gezet!.

Voordelen van Remote Recruitment

 1. Werken waar je maar wil!
  Steeds meer mensen willen iets van de wereld zien, en willen reizen. We zien dat vooral mensen die net zijn afgestudeerd er een tijdje op uit gaan om, voordat ze het grote geld gaan verdienen, het eerst te gaan uitgeven ;-). Maar dat hoeft dus niet! Remote recruitment is bij uitstek goed te combineren met reizen. Als je internet en een laptop hebt, heb jij genoeg om aan de slag te gaan!
 2. Meer carrière mogelijkheden!
  Je hebt als remote recruiter veel meer carrièremogelijkheden! Je kunt namelijk werven waar en voor wie je maar wil! Dit is overigens wel afhankelijk van het type bedrijf en het type functie natuurlijk. Je ziet veel remote recruiters in de IT-branche, omdat het vaak banen zijn die ook niet locatie gebonden zijn. En dus kunnen ze werven over de hele wereld. Maar goed.. eerlijk is eerlijk. Nu we allemaal remote moeten werken blijkt het ook gewoon te kunnen. Dus straks zullen bedrijven er nog veel meer voor open staan om remote recruiters aan te nemen!
 3. Lagere time-to-hire en lagere cost-per-hire!
  Ja remote recruitment is goed voor de centen en voor je vrije tijd! Door online te werken is het proces om iemand aan te nemen vaak veel minder tijd rovend en veel efficiënter. Je hebt geen reistijd, geen locatiekosten en een efficiëntere planning. Ook kun je online alles meten en met al die data de candidate journey en experience verder optimaliseren! Minder subjectief dus, en dat levert op!

Nadelen van Remote Recruitment

 1. Niet iedereen is geschikt als remote recruiter
  Het klinkt fantastisch allemaal, maar het werk als remote recruiter is niet voor iedereen weg gelegd. Even los van wat het betekent om een goede recruiter te zijn, vraagt remote recruitment nog wel wat extra’s. Zo zijn communicatieve vaardigheden nog veel belangrijker, en is het hebben van technische kennis (of de mogelijkheid om dat te leren) ook niet onbelangrijk.
 2. Je hebt geen collega’s (in de buurt)
  Als remote recruiter werk je waar en wanneer je wil. Maar waar jij bent zijn waarschijnlijk geen collega’s fysiek aanwezig. Dat hoeft niet erg te zijn, misschien zit je daar helemaal niet zo op te wachten. Maar het is wel belangrijk om je dat te realiseren. Er zijn natuurlijk zat mogelijkheden om toch in contact te staan met collega’s en vakgenoten.
 3. Online gesprekken zijn echt anders dan live gesprekken
  Je hebt als remote recruiter de gesprekken met de kandidaat online via videobellen of telefonisch. Deze gesprekken zijn anders dan live gesprekken. En zeker als je van ‘gewoon’ recruitment naar remote recruitment overstapt zal dit even wennen zijn. Ons advies is, ga vlieguren maken!

Meer leren over online sollicitatiegesprekken voeren? Schrijf je in voor ons webinar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *